Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Raffaello με λευκή σοκολάτα!





Τι θα χρειαστείτε
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. άχνη
400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
300 γραμ. ινδοκάρυδο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 σταγόνες ρούμι
καθαρισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα (για την γέμιση)
Ινδοκάρυδο (για την επικάλυψη)


Αποτέλεσμα εικόνας για Raffaello

Τι θα κάνετε: Λιώνετε σε μπέν μαρί τη λευκή κουβερτούρα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την άχνη για λίγο, μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε στο μείγμα τη λευκή κουβερτούρα, το χυμό από το πορτοκάλι, τις βανίλιες, το ρούμι και τέλος το ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύετε με το χέρι ή με μία κουτάλα, μέχρι το ινδοκάρυδο να πάει όλο στο μείγμα. Βάζετε το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο. Παίρνετε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζετε να πλάθετε στρογγυλές μπαλίτσες, τοποθετώντας μέσα τους ένα φουντούκι ή ένα αμύγδαλο. Πασπαλίζετε τα Raffaello με ινδοκάρυδο και τα βάζετε σε ένα ταψί ή πυρέξ ή τάπερ. Τα αφήνετε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 7 ώρες. Μπορούμε να τα συντηρήσετε σε σακουλάκια μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι, σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου