Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Λαχταριστη μπουγατσα με αρωμα πορτοκαλι μια συνταγη διαφορετικη απο τις αλλες..!!





Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι
2 πιάτα βαθιά αλεύρι
μισό κιλό ζάχαρη
2 χαρτάκια γαρύφαλλα τριμμένα
2 χαρτάκια κανέλα τριμμένη
3 πορτοκάλια (ο χυμός) ή τρείς γιαρμάδες τριμμένοι
μισό λεμόνι (ο χυμός)
1 κουταλάκι σόδα
ξύσμα ενός λεμονιού

Διαδικασία

Καίμε το λάδι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη σόδα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλλα, το χυμό των πορτοκαλιών ή τους γιαρμάδες τριμμένους, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι.

Κάνουμε με το πιρούνι στην επιφάνεια διάφορα σχήματα.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τρία τέταρτα της ώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου