Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 3 υλικά!







Το απόλυτο, πανεύκολο γλυκό ψυγείο που κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, που βρήκαμε,  για ένα γλύκισμα με λευκή σοκολάτα, ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα όρεο. Απλά δοκιμάστε το!!!

Μερίδες: 24

Χρόνος: 15 λ + 12 λ μαγείρεμα

Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους



Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 397 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. μπισκότα όρεο, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση συνταγής

    1. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 20 εκ. και στρώνετε τη βάση και τις πλευρές του με χαρτί ψησίματος. Χοντροκόβετε  τα μπισκότα όρεο και τα τοποθετείτε σε μπολ. Τα αφήνετε στην άκρη.
    2. Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια και τη τοποθετείτε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, για 10-12 λ, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    3. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα 2/3 των σπασμένων όρεο και ανακατεύετε με μεγάλο μεταλλικό κουτάλι να ενσωματωθούν. Με γρήγορες κινήσεις ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και απλώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/3 μπισκότα όρεο τα οποία πιέζετε ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
    4. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες ή κατά προτίμηση για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου