Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Αριστούργημα: Χαλβάς με σοκολάτα!





Υλικά Συνταγής
  • Για το χαλβά με σοκολάτα
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 2-1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • Για το γαρνίρισμα
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

Αποτέλεσμα εικόνας για Χαλβάς με σοκολάτα

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε βούτυρο σε περίοδο εκτός νηστείας το ζεσταίνουμε και το καθαρίζουμε από την πρωτεΐνη. Κρατάμε το καθαρό βούτυρο μόνο. Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του. Τότε προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι. Προσοχή γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα. Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού.
Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου