Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η αναποδογυριστή µηλόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου! (Συνταγή)





Τι θα χρειαστείτε:
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
3 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Τι θα κάνετε: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζετε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνετε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντάς το ολόκληρο και πασπαλίζετε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη, την κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζετε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με το μίγμα και διπλώνετε απαλά. Προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνετε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζετε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου