Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η κατάρα των Ωνάσηδων χτύπησε την Αθηνά! Οι δύσκολες ώρες της χρυσής κληρονόμου




Την χτύπησε η κατάρα της οικογένειας; Το σίγουρο είναι ότι ο γάμος της περνάει τεράστια κρίση και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξοι ότι η Αθηνά και ο Αλβάρο θα υπερπηδήσουν τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί. Η Αθηνά Ωνάση πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη επεισόδιο της κατάρας που κυνηγά την οικογένεια του μεγαλύτερου Έλληνα μεγιστάνα, δείχνοντας ότι το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία.
Το1922 ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήρθε ως πρόσφυγας από τη Σμύρνη στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή.Το1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του. Το1946 στα 40 του χρόνια, παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Τίνα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χριστίνα και τον Αλέξανδρο. Σύντομα χώρισαν και εκείνη παντρεύτηκε τον μεγάλο αντίπαλο του Ωνάση, Σταύρο Νιάρχο. Το 1957 γνωρίζει τη Μαρία Κάλλας, με την οποία, ζει ένα θυελλώδη έρωτα, σχεδόν καρμικό. Ο εκρηκτικός χαρακτήρας της και η ζήλια της δεν μπόρεσαν να κρατήσουν κοντά της τον Ωνάση που το 1968 παντρεύεται την Τζάκι Κένεντι.
Το 1973 σκοτώνεται ο 25χρονος μοναχογιός του, Αλέξανδρος όταν το αεροπλάνο το οποίο πιλόταρε, συντρίβεται. Τα αίτια της συντριβής αποδόθηκαν σε λάθος χειρισμό του πιλότου, αλλά υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Για τον μεγιστάνα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο του μοναχογιού του. Δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 69 ετών, πεθαίνει και ο ίδιος αφού ταλαιπωρήθηκε από την μυασθένεια, από την οποία έπασχε. Η πρώτη συζυγός του Τίνα είχε πεθάνει στα 49 της χρόνια από ανακοπή καρδιάς. Το1988, σε ηλικία 38 ετών,η κόρη του Χριστίνα, , βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας ανέφερε ότι η αιτία του θανάτου ήταν έμφραγμα, όπως δηλώθηκε επίσημα, λόγω της πολύχρονης κατάχρησης ναρκωτικών ουσιών. Στην αρχή έγινε λόγος για αυτοκτονία, όμως άτομα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος απέκλεισαν το γεγονός γιατί την επόχή εκείνη η Χριστίνα ήταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση.
Η μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας είναι η Αθηνά Ωνάση. Θέλοντας να ξεφύγει από την "κατάρα" της οικογένειας Ωνάση αποφάσισε να απομακρυνθεί. Έζησε με τον πατέρα της Τιερί Ρουσέλ μέχρι που γνώρισε τον συναθλητή της, ιππέα Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο, τον οποίο και παντρεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2005 σε ηλικία 20 ετών. Η πρώην σύντροφος του Αλβάρο, Σιμπέλ Ντόρσα, λίγο πριν αυτοκτονήσει έργαψε μια επιστολή την οποία έστειλε στο περιοδικό Caras:
«Μία μέρα, όταν ο Θεός θα σας συγχωρέσει εσένα και την Αθηνά, γι’ αυτό που έκανες σε εμένα και το παιδί μας, τότε θα νιώσεις καλύτερα. Λυπάμαι Αθηνά, δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσεις την αληθινή αγάπη», είναι το μήνυμά της προς το ζευγάρι. Κάποιοι μίλησαν για αποτυχημένες προσπάθειες να γίνει μητέρα και έκαναν ξανά αναφορά στην κατάρα της οικογένειας. Η Αθηνά πριν καιρό είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Πέφτοντας από το άλογό της χτύπησε την σπονδυλική της στήλη. Ακούστηκαν φήμες ότι υπήρχε κίνδυνος να μην ξαναπερπατήσει. Τελικά τα κατάφερε.Τώρα θα μπορέσει να σώσει το γάμο της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου