Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Δείτε πως μπορείτε να Φτιάξετε ένα πεντανόστιμο Παγωτό χωρίς καθόλου Γάλα και Ζάχαρη!




Μπορεί έξω να κάνει κρύο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα ωραίο και χειροποίητο παγωτό! 
Μπορεί η διαδικασία να σας φαίνεται δύσκολη και περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Δείτε αυτή την απλή και νόστιμη συνταγή, η οποία δεν έχει καθόλου ζάχαρη και γαλακτοκομικά και φυσικά με πολύ λιγότερες θερμίδες από ότι τα παγωτά του εμπορίου.

Υλικά:

Παγωτό βανίλια-μπανάνα

– 3 μεγάλες, ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Παγωτό μπανάνα-σοκολάτα:

– 3 μεγάλες, ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
– 3 κ.σ. σκόνη κακάο
– 1 κ.σ. παρθένο λάδι καρύδας


Παγωτό μπανάνα-φράουλα

– 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες
– 1 κούπα κατεψυγμένες φράουλες

Οδηγίες:

1. Για το παγωτό βανίλια-μπανάνα: Κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν, κατά προτίμηση αποβραδίς.

2. Βάλτε τα κομμάτια της μπανάνας και τη βανίλια στο μπλέντερ και ανακατέψτε. Προσοχή γιατί στην αρχή το μπλέντερ μπορεί κολλήσει! Οι μπανάνες θα πρέπει να αποκτήσουν υφή κρέμας – σαν παγωτό.

Καλό είναι να σταματάτε συχνά το μπλέντερ για να σπρώχνετε αυτά που μένουν στα τοιχώματα ξανά μέσα στο μείγμα. Βάλτε το σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

3. Για το παγωτό σοκολάτα-μπανάνα: Κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν, κατά προτίμηση αποβραδίς.

4. Βάλτε τις μπανάνες, το κακάο και το λάδι καρύδα στο μπλέντερ και ανακατέψτε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το παγωτό βανίλια-μπανάνα.

5. Για το παγωτό φράουλα-μπανάνα: Κόψτε τις μπανάνες σε κομμάτια και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν, κατά προτίμηση αποβραδίς.

6. Βάλτε τις μπανάνες και τις φράουλες στο μπλέντερ και ανακατέψτε ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το παγωτό βανίλια-μπανάνα.

7. Μπορείτε να βάλετε και τις 3 γεύσεις σε ένα μπολ τη μία δίπλα στην άλλη (βανίλια-σοκολάτα-φράουλα) και να σερβίρετε ή να το τοποθετήσετε πάλι στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου