Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Έμειναν με το στόμα ανοικτό στην Στυλίδα: Η "ψαριά" που θα κάνουν χρόνια να ξεχάσουν! (PHOTOS)




Ζυγίζει 100 κιλά, έχει μήκος 2,5 περίπου μέτρα και πιάστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα. Ο Στυλιδιώτης ψαράς έχει ξαναπιάσει παλιότερα σμπρίλιο -όπως αλλιώς ο ονομάζεται ο λευκός καρχαρίας, αλλά αυτή τη φορά έγινε θέμα συζήτησης στο facebook, όπου οι παρακάτω φωτογραφίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. 
Ο λευκός καρχαρίας γνωστός και ως σπρίλλιος, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των τριών τόνων.
Μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χλμ/ώρα. Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, ερχόμενος πρώτος στην καταγραφή θανάσιμων επιθέσεων σε ανθρώπους.

Δείτε τις εικόνες 

ΦΩΤΟ από stilida.com


ΦΩΤΟ από stilida.com
ΦΩΤΟ από stilida.com
ΦΩΤΟ από stilida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου