Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ | ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩPΑ ΣΤΗΝ ΚΩ!! Ξέφυγε η κατάσταση...




- ΔΕΙΤΕ φωτό & βίντεο

- Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία τους 

- Επεισόδια με τραυματίες στην Κω για τα hotspot
Επεισόδια με διμοιρίες των ΜΑΤ σημειώθηκαν στο παλιό στρατόπεδο στο Πυλί της Κω, όπου ομάδα κατοίκων του νησιού έσπευσε να διαμαρτυρηθεί και να ματαιώσει τις εργασίες που ξεκίνησαν για την κατασκευή hotspot στο νησί.

Οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν σφοδρή επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά και, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έρθει από την Αθήνα, ενώ μετά από τα επεισόδια επικρατεί κλίμα μεγάλης αναταραχής.
Νωρίτερα, κάτοικοι της Κω συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Φωκάλια και παρατάχθηκαν απέναντι από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν καταφθάσει στο νησί.

Στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες έχει δρομολογηθεί η δημιουργία του hot spot. Ο αστυνομικός διευθυντής έφτασε στο σημείο, συνομίλησε με τους κατοίκους και δήλωσε ότι μετέφερε το αίτημα τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το kostoday.gr ο αστυνομικός διευθυντής τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να γίνουν φασαρίες. Θα μείνει στην εν λόγω περιοχή για όσο χρειαστεί, ενώ οι διαβουλεύσεις που γίνονται είναι σε ανώτερο επίπεδο και δεν είναι της αρμοδιότητας του.


Οι κάτοικοι αποχώρησαν από την περιοχή και μετέβησαν στο Λινοπότι και στο Πυλί, όπου υπάρχει φημολογία για επέμβαση των ΜΑΤ εκεί.
Σημειώνεται ότι το σημείο όπου θα δημιουργηθεί το κέντρο καταγραφής προσφύγων βρίσκεται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και σε "αποσταση αναπνοής" απο ξενοδοχειακές μονάδες.

Οι κάτοικοι και ο δήμος δεν επιθυμούν τη δημιουργία κέντρου εκεί, καθώς υποστηρίζουν πως θα "προσελκύσει χιλιάδες παράτυπους μετανάστες και θα υποβαθμιστεί το νησί"...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου