Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ ΒPΕΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ - Για πρώτη φορά οι Ρώσοι βομβάρδισαν ΜΕΣΑ στη Τουρκία
- ΔΕΙΤΕ τα βίντεο που ακολουθούν

- ΡΩΣΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΚΤΥΠΗΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΒΑΣΕΙΣ 

– ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΟΒΙΔΕΣ ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Α’ΠΠ 

- Ραγδαίες εξελίξεις με το θερμόμετρο στην Μέση Ανατολή να δείχνει «κόκκινο».

- Η αδιαλλαξία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας οδηγεί σταθερά την χώρα στον όλεθρο.

του Βασίλη Καπούλα
Μια ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία Μοίρα συριακού πυροβολικού, κτύπησαν πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων ΜΕΣΑ στο τουρκικό έδαφος, αφήνοντας πίσω τους πολλούς τούρκους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Κοινοποιήθηκε επίσης ότι τακτικοί ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C έχουν στοχοποιήσει τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος.

Οπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό «έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού» σε

απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με πυροβολικό κουρδικών θέσεων στο Χαλέπι.
Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να καλύψουν τους ισλαμιστές που υποχωρούσαν από το χωριό Ruuysat ενώ στο βίντεο που θα δείτε έβαλλαν ξανά και κατά θέσεων των Κούρδων στην Azaz.
Πριν λίγο η Δαμασκός τόνισε πως η Τουρκία με το πυροβολικό της υποστηρίζει ευθέως τις τρομοκρατικές ομάδες.

«Το σφυροκόπημα μέσα στο έδαφος της Συρία από τουρκικό πυροβοικό είναι άμεση υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού τους» ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας ενώ τονίζει πως ενημερώθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τον οποίο και καλεί «να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να τελειώσει τα εγκληματα του τουρκικού καθεστώτος».

ΕΔΩ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ:Παράλληλα, ο Μ.Άσαντ έδωσε εντολή να στοχοποιηθούν τουρκικές θέσεις εισβολή με Scud Β και C. Πρόκειται για το σύστημα πυραύλων 9K72 «Elbrus», γνωστό ως SS-1C Scud Β, που ανήκει στην κατηγορία  των τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Παρόλη τη μεγάλη «ηλικία» του, παραμένει σοβαρή απειλή για τις τουρκικές ναυτικές ή αεροπορικές βάσεις. Οι πύραυλοι διαθέτουν μια κεφαλή που ζυγίζει περίπου έναν τόνο και διαθέτουν βεληνεκές 300 χλμ με ακρίβεια 450 m.

Ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του περίπου 300 πυραύλους Scud Β και Scud C, ωστόσο οι πύραυλοι που φέρεται να  προμηθεύτηκε ανήκουν στην τέταρτη γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές 700 χλμ!
Ταυτόχρονα για πρώτη φορά 10 τουρκικά F-16C βρέθηκαν απέναντι σε  δύο Su-35S, δύο Su-30SM και δύο ΜiG-29SMT τα οποία περιπολούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκοσυριακά σύνορα!

Φυσικά παρά την φαινομενική αριθμητική υπεροχή, ήταν θέμα λίγων λεπτών η κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών: Αρκούσαν τα τέσσερα Su-35S και Su-30SM  για να καταστραφεί το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, πριν καν καταλάβουν τι τα κτύπησε…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου