Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ | Κρητικοί Αγρότες ΠΛΑΚΩΣΑΝ στο ξύλο τα ΜΑΤ!!







- Οι κρητικοί αγρότες κυνήγησαν τα ΜΑΤ στην Αθήνα

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία σταμάτησε ένα αγροτικό που μετέφερε προϊόντα.

Μεγάλη ένταση επικράτησε πρίν λίγα λεπτά στην πλατεία Καραϊσκάκη, μεταξύ των αγροτών που έφτασαν το πρωί από την Κρήτη κι ανδρών των ΜΑΤ. Αιτία η απόφαση των αστυνομικών δυνάμεων να μην επιτρέψουν τη διέλευση σε φορτηγό που μετέφερε αγροτικά προϊόντα.
Οι αγρότες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, παίρνοντας στο... κυνήγι τους άνδρες των ΜΑΤ που έτρεψαν να σωθούν από τις κατσούνες των Κρητικών.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εξαγριώθηκαν όταν πληροφορήθηκαν για την κίνηση της αστυνομίας, κατέβηκαν μέχρι την πλατεία Καραΐσκάκη και κυνήγησαν τα ΜΑΤ που έφυγαν τρέχοντας από το σημείο.
Αγρότες από την Κρήτη δήλωσαν πως είχαν φέρει ένα αυτοκίνητο με προιόντα που θα έριχναν συμβολικά μπροστά από τη Βουλή. 
Μετά το περιστατικό, φυσικά το αγροτικό όχημα απεγκλωβίστηκε.
Θυμίζουμε πως η παρουσία της αστυνομίας είναι ιδιαιτέρως έντονη στο κέντρο καθώς οι αγρότες απ' όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στην πρωτεύουσα, σήμερα Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Σκοπός τους να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, εκεί όπου προβλέπεται να στηθούν σκηνές και ειδικές κατασκευές που θα φιλοξενήσουν τους αγρότες, για το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο οπότε και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν, ωστόσο η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλά κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να μην εισέλθει κανένα τρακτέρ ή αγροτικό μηχάνημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου