Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τρέξτε να προλάβετε: Χιλιάδες προσλήψεις ανέργων σε...




Μια σειρά προσλήψεων ανέργων τόσο στην ΔΕΗ και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όσο όμως και στον ιδιωτικό τομέα έρχονται να δημιουργήσουν μια σειρά θέσεων εργασίας για σχεδόν 16.000 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του Athensmagazine.gr.

Αναλυτικά θα προσληφθούν 500 γιατροί και νοσηλευτές με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο ετών, για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 23 Φεβρουαρίου. Παράλληλα η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα απασχολήσει 485 εποχικούς υπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα απασχοληθούν μηχανικοί, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί, τεχνικοί κ.ά.

Νέο Voucher για ανέργους ως 24 ετών

Επειτα από μήνες αναμονής ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα Voucher με στόχο να καταρτιστούν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις μέσω πρακτικής άσκησης 15.000 νέοι έως 24 ετών. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 39,75 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ. Με τον ανασχεδιασμό του προγράμματος οι ωφελούμενοί του θα λαμβάνουν 1.471 ευρώ και όχι 799 ευρώ όπως προβλεπόταν αρχικά. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες τα ποσοστά συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα Voucher που υλοποιηθήκαν από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο του 2015, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανέργων έχει απασχόληση μετά το πέρας του προγράμματος. Ειδικότερα, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωσή του, 1.769 ωφελούμενοι που συμμετείχαν στις δράσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης διαπιστώνεται ότι δεν είναι πλέον άνεργοι, είτε επειδή έχουν προσληφθεί σε θέση εργασίας είτε επειδή έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 480 ώρες πρακτικής άσκησης για συνολικά 8.838 συμμετέχοντες, αποφοίτους πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Με το νέο πρόγραμμα, που ξεκινάει σήμερα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας των νέων, που είναι από τα υψηλοτέρα στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου