Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

Συναγερμός στην Αμερική: Οι πολίτες άδειασαν τα σουπερμαρκετ...
Συναγερμός έχει σημάνει στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται....
να χτυπηθεί από μια τεράστια χιονοθύελλα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η χιονοθύελλα, θα χτυπήσει το ένα τρίτο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου της Ουάσινγκτον. Εκτιμούν δε ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει σε ορισμένες περιοχές τα 76 εκατοστά.

Ουάσινγκτον DC, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Πενσιλβάνια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα στη Βιρτζίνια η Εθνική Φρουρά ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βγάλει στους δρόμους προς βοήθεια περίπου 300 στρατιώτες. Επίσης στην Ουάσινγκτον ανακοινώθηκε ότι το μετρό θα μείνει κλειστό από το απόγευμα της Παρασκευής έως και την Κυριακή για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και του προσωπικού. Τέλος,σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα κατεβάσουν ρολά το μεσημέρι.

Επίσης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια, να κινηθούν δηλαδή στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.


Η χιονοθύελλα εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει πάνω από 50 εκατ. ανθρώπους με τους μετεωρολόγους, ωστόσο, να εκτιμούν ότι δεν θα είναι τόσο βαριά όσο η χιονοθύελλα Σάντι.

Πάντως, τα ράφια στα σούπερ μάρκετ των ανατολικών ακτών έχουν αδειάσει από τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης, με τις ενώσεις καταναλωτών να προειδοποιούν κατά της αύξησης των τιμών στα είδη εκείνα που καταναλώνονται περισσότερο σε τέτοιες περιστάσεις, όπως μπαταρίας, φακούς, γεννήτριες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου