Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ | Δυστυχώς NEO τρομοκρατικό χτύπημα με πολλούς νεκρούς...




Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα Κυριακή όταν μια βόμβα που ήταν κρυμμένη σε ένα σακί εξερράγη σε πολυσύχναστη αγορά πόλης σε σιιτική ζώνη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην αγορά ενδυμάτων Εϊντγκάχ της Παρασινάρ, μιας πόλης η οποία βρίσκεται στην ημιαυτόνομη ζώνη του Κουράμ όπου κατοικούν φυλές. Ο πληθυσμός της Παρασινάρ ανήκει στη σιιτική μειονότητα.

"Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 23 καθώς ορισμένοι σοβαρά τραυματίες υπέκυψαν ενώ διακομίζονταν με ελικόπτερο στην Πεσαβάρ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμτζάντ Άλι Χαν, αξιωματούχος της επαρχίας Κουράμ.

Δύο αξιωματούχοι της τοπικής διοίκησης επιβεβαίωσαν τον απολογισμό. 
Ο στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που δόθηκε στα ΜΜΕ ότι δύο ελικόπτερα του στρατού στάλθηκαν για να μεταφέρουν τους τραυματίες.

Τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να φεύγουν από την αγορά στην οποία σπεύδουν ασθενοφόρα.
Μέχρι στιγμής κανείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως η ζώνη αυτή είναι γνωστή για τις θρησκευτικές συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών. Η σιιτική μειονότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του πακιστανικού πληθυσμού.

Οι σιίτες γίνονται όλο και περισσότερο στόχοι επιθέσεων από ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες τους κατηγορούν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της μεγαλύτερης σιιτικής δύναμης στον κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου