Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ | Ο Πούτιν δίνει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ISIS
Η ηγεσία της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ερντογάν και της οικογένειάς του, συμμετέχουν σε παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι ο τελικός προορισμός για το λαθραίο πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα νέα ευρήματα για τη χρηματοδότηση του ISIS.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ανατόλι Αντόνοβ, η Ρωσία γνωρίζει τρεις κύριες οδούς του λαθρεμπορίου πετρελαίου προς την Τουρκία.
"Σήμερα, παρουσιάζουμε μόνο μερικά από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι μια ολόκληρη ομάδα που κλέβει πετρέλαιο από τους γείτονές τους, δρα στην περιοχή"¨δήλωσε ο Αντόνοφ, προσθέτοντας ότι αυτό το πετρέλαιο "σε μεγάλες ποσότητες" εισέρχεται στο έδαφος της Τουρκία μέσω χιλιάδων βυτιοφόρων. 
Ο Αντόνοφ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής λαθραίου πετρελαίου που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία.   "Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του - συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση".

Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησαν οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά, ανέφερε το υπουργείο.

"Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3.000.000 δολάρια ανά ημέρα. Μετά από δύο μήνες ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τα έσοδα  ήταν περίπου 1,5 εκατ. την ημέρα », δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.


Κατά την ενημέρωση, το υπουργείο παρουσιάσε φωτογραφίες των φορτηγών πετρελαίου, βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους και χάρτες που δείχνουν λεπτομερώς την διαδρομή του λαθραίου πετρελαίου. Περισσότερα στοιχεία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου τις επόμενες μέρες , πρόσθεσε ο αντιστράτηγος.

Ο Αντόνοφ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ο κύριος αγοραστής λαθραίου πετρελαίου που προέρχεται από το Ιράκ και τη Συρία.   "Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του - συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση".

Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησαν οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου, τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους από το λαθρεμπόριο πετρελαίου έχουν μειωθεί σημαντικά, ανέφερε το υπουργείο."Τα έσοδα αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν περίπου 3.000.000 δολάρια ανά ημέρα. Μετά από δύο μήνες ρωσικών αεροπορικών επιδρομών τα έσοδα  ήταν περίπου 1,5 εκατ. την ημέρα », δήλωσε ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.

Κατά την ενημέρωση, το υπουργείο παρουσιάσε φωτογραφίες των φορτηγών πετρελαίου, βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους και χάρτες που δείχνουν λεπτομερώς την διαδρομή του λαθραίου πετρελαίου. Περισσότερα στοιχεία θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου τις επόμενες μέρες , πρόσθεσε ο αντιστράτηγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου