Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ | Η Ρωσία δίνει «ΑΝΟΙΧΤΑ» στρατιωτική ΒΟΗΘΕΙΑ στην Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας




Η ρωσική Δούμα «μιλάει ανοικτά» για στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα ενάντια στην  τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο.
Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «εισέβαλαν» και πάλι στον εναέριο της Ελλάδος. Γιατί όμως οι Τούρκοι, ενώ έχουν τέτοια αγωνία  σχετικά με τα σύνορά τους στην Συρία , έχουν τόσο απερίσκεπτη συμπεριφορά προς τους «γείτονες» τους  και συγκεκριμένα έναντι της  Ελλάδας; αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.


Πριν από την ύπουλη κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού  Su-24 από τουρκικά μαχητικά ,  αναφέρει το άρθρο , η  ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας  με την Συρία και την Ελλάδα,  θα μπορούσε να ονομαστεί ως το χρονικό  της θρασύτητας και της  οθωμανικής αλαζονείας.

Σήμερα ο τουρκικός τύπος παγιώνοντας μια νέα τακτική αυτής της κατασυκοφάντησης  , κατηγορεί ευθέως  την Ελλάδα για δήθεν «παρενόχληση» των Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών  F-16 από ελληνικά μαχητικά πάνω από το Αιγαίο.!! 


Η  επίσημη ανακοίνωση μάλιστα πραγματοποιήθηκε με όλες τις «τιμές» από το  Τουρκικό Γενικό Επιτελείο  .
Σύμφωνα με αυτήν  , «υποτίθεται» ότι  τα ελληνικά μαχητικά  F-16 «παρενόχλησαν» σύμφωνα με τους Τούρκους  τα  τουρκικά F-16, «κλειδώνοντας» τα στα ραντάρ τους  ενώ  αυτά πετούσαν πάνω από το Αιγαίο σε σχηματισμό  επτά αεροσκαφών .  
Τα Τουρκικά μαχητικά εκτελούσαν αποστολές αναγνώρισης και  εποπτείας στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο, καταλήγει η προκλητικότατη ανακοίνωση της Τουρκίας, εννοώντας τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τέτοια επεισόδια ετησίως καταγράφονται περισσότερα από εκατό. Επισημαίνεται ότι το  τραγικό περιστατικό με το   ρωσικό αεροσκάφος Su-24,  δεν εξανάγκασε ούτε στο ελάχιστο  τους Τούρκους να συμπεριφέρονται με περισσότερο «σύνεση» στο Αιγαίο  .

Πολλά  ελληνικά νησιά βρίσκονται  όντως σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τουρκίας, όπως το νησί της  Λέσβου και της Χίου που  είναι 7-10 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές  , αλλά αυτό  όμως δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την συμπεριφορά της Άγκυρας.

Επιπλέον, η τουρκική πολεμική αεροπορία βρίσκεται στο ελληνικό εναέριο χώρο για μεγάλα διαστήματα, και πραγματοποιεί συχνά και υπερπτήσεις πάνω από νησιά,   και αυτό το πράττει πολύ συχνά με  επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο. Φυσικά η Άγκυρα , δεν απολογείται για αυτά τα  περιστατικά σε κανέναν διεθνή οργανισμό.

Παράλληλα, αν και οι δύο χώρες είναι επισήμως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ , δεν διατηρούν καλές σχέσεις κυρίως λόγω της μακρόχρονης διένεξης στην Κύπρο. Το 1974, η Τουρκία εισέβαλε στο νησί και κατέλαβε περισσότερο από το ένα τρίτο του εδάφους του . Στην συνέχεια το 1983,   «κατασκεύασε»  την αποκαλούμενη «Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», την οποία κανένα κράτος  στο κόσμο δεν την έχει αναγνωρίσει , εκτός από την ίδια την Τουρκία, τονίζουν οι Ρώσοι.

Τώρα η Βορειοατλαντική Συμμαχία ( ΝΑΤΟ) εξακολουθεί να καθορίζει με προκλητικό  τρόπο  τις στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνει  το άρθρο.

Σύμφωνα με  το  μέλος της ρωσικής  Δούμας  το οποίο  συμμετέχει στην  πανίσχυρη Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ,  R. Khudyakov, «η Ελλάδα είναι καιρός να «προχωρήσει» σε σκληρότερη δράση. Αν οι Τούρκοι εισβάλουν στον εναέριο χώρο της χώρας , τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη  έχουν  το απόλυτο δικαίωμα να ανοίξουν  πυρ κατά των τουρκικών αεροσκαφών  και να τα στείλουν στην  κόλαση. Και σε αυτήν την περίπτωση αυτό είναι απολύτως νομικά ορθό »,  κατέληξε ο ίδιος.

Λόγω των φιλικών σχέσεων με την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει τους Έλληνες στον τομέα της άμυνας.

Όπως σημειώνεται από τον Βουλευτή της Δούμας R.  Khudyakov, «εάν η Ελλάδα  προσφύγει άμεσα στην Μόσχα και  ζητήσει  στρατιωτική βοήθεια ή θελήσει να  διαθέσει την ελληνική επικράτεια για την δημιουργία ρωσικής  στρατιωτικής βάσης, η ρωσική κυβέρνησή  βέβαια, θα εξετάσει ευχαρίστως ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η απόφαση όμως ανήκει στην  ανωτάτη  πολιτική ρωσική ηγεσία».!!

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου, χιλιάδες  Ελληνοκύπριοι ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών  για την εγκατάσταση στο νησί ναυτικής και αεροπορικής βάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία της Κύπρου από την  ισλαμική τρομοκρατική απειλή, και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,»ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα». Μας το λέει η ρωσική Δούμα , δηλαδή το ίδιο το ρωσικό κράτος,  η οποία επίσημα ζήτησε από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη , σύμφωνα με δικό μας άρθρο με τίτλο:Ρωσική Δούμα: «Να επιστραφεί ο Ορθόδοξος Ναός της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη» ! 

Η Μόσχα  εναγωνίως  αναζητεί εδώ και χρόνια μια νέα ρωσική βάση στο Αιγαίο, την ίδια στιγμή που η χώρα μας «σέρνεται» από μνημόνιο σε μνημόνιο και οι τουρκικοί «Λύκοι χορεύουν» στον εναέριο χώρο μας και στην Δυτική Θράκη.

Πρέπει κάποια στιγμή  να λάβουμε ως έθνος , κάποιες σημαντικές αποφάσεις , με δεδομένο ότι ένας μεγάλος , πιθανόν παγκόσμιος , πόλεμος είναι ante portas. Οι  όποιες αποφάσεις  από την ελληνική πολιτική ηγεσία   θα καθορίσουν το μέλλον του έθνους μας για τα επόμενα χρόνια...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου