Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ | Ισχυρό ΧΑΣΤΟΥΚΙ των ΗΠΑ στην Τουρκία !!!




Αμερικανός αξιωματούχος: Εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας- ISIS

Για πρώτη φορά αξιωματούχος των ΗΠΑ, παραδέχεται κατ' ουσίαν με δηλώσεις του, ότι υπάρχει διακίνηση πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τζιχαντιστές στην Τουρκία.
Η ποσότητα πετρελαίου που μεταφέρεται παράνομα στην Τουρκία από την Συρία δεν είναι αρκετή ώστε να αποφέρει αξιόλογο κέρδος σε κανέναν, εκτίμησε χθες ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι επωφελούνται από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκτιμούν πως ο μεγαλύτερος όγκος του πετρελαίου που διακινείται παράνομα από περιοχές ελέγχου του ΙΚ, μεταφέρεται σε περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, ενώ κάποιες ποσότητες πετρελαίου μεταφέρονται στο Ιράκ.

Μέσα στην εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε πως έχει αποδείξεις πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και μέλη της οικογένειας του επωφελούνται από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές ελέγχου του ΙΚ. Ο Ερντογάν διέψευσε τις κατηγορίες, διαμηνύοντας πως θα παραιτηθεί από το προεδρικό του αξίωμα, αν βρεθούν αποδείξεις για τέτοιες αγοραπωλησίες.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει πως η Ρωσία έχει βάσιμες υποψίες ότι η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία συνέβη για να συνεχίσουν να γίνονται παράνομες παραδόσεις πετρελαίου από τη Συρία στην Τουρκία.

Οι ΗΠΑ βάζουν «στον πάγο» την Τουρκία
Από τη στιγμή που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, σιωπηλά οι ΗΠΑ έχουν βάλει σε αναμονή το προ καιρού αίτημα της Τουρκίας για πιο ενεργό ρόλο στην υπό την ηγεσία των Αμερικανών πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Η κίνηση αυτή, την οποία αποκάλυψε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος, έγινε προκειμένου να επιτραπεί να υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, η Τουρκία δεν έχει μετάσχει ούτε σε μία αεροπορική αποστολή της συμμαχίας στη Συρία, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά από το συμβάν της 24ης Νοεμβρίου.

Αυτή η παύση είναι η τελευταία επιπλοκή σχετικά με το ρόλο της Τουρκίας, που έχει δοκιμάσει την υπομονή Αμερικανών σχεδιαστών των πολεμικών επιχειρήσεων, οι οποίοι θέλουν μία πιο δυναμική τουρκική συμβολή, ιδιαίτερα στην ασφάλιση του τμήματος των συνόρων με τη Συρία που φαίνεται ως μία κρίσιμη διαδρομή ανεφοδιασμού για το Ισλαμικό Κράτος...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου