Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ | Ισχυρή ΕΙΣΒΟΛΗ της τουρκικής αεροπορίας !!!




Πρωτόγνωρο μπαράζ παραβιάσεων έχουμε τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. 

Εκτός από τις συνήθεις παραβιάσεις του εναέριου μας χώρου από τα τουρκικά μαχητικά, οι οποίες έφτασαν τις 26 χθες, έχουμε πλέον και παραβιάσεις από τουρκικά Κατασκοπευτικά του πολεμικού ναυτικού.

Το χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι πως τα τουρκικά μαχητικά πετούσαν επί σχεδόν μισή ώρα οπλισμένα εντός του FIR Αθηνών ενώ τα Κατασκοπευτικά του πολεμικού ναυτικού έφτασαν τις 24 παραβιάσεις πράγμα που σημαίνει πως κυκλοφορούσαν άνετα και ανενόχλητα στο Αιγαίο επί ώρες.
Από την ελληνική πλευρά καθ’όλη τη διάρκεια αυτών των παραβιάσεων η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου ήταν άφαντη και ο δε ΑΝΥΕΘΑ κ.Βίτσας έβγαζε selfie πάνω σε μαχητικά στη Λάρισα… 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ του ΓΓ του ΝΑΤΟ: 
«Άλλο πράγμα οι τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο»
Σχολιάζοντας το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία, ο γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, τόνισε και πάλι το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Όταν όμως αναφέρθηκε στις παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, τόνισε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».

Η γνωστή δημοσιογράφος του CNN, Χάλα Γκοράνι, τόνισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ παρουσιάζει στην ουσία, «δύο μέτρα και σταθμά» στην προκειμένη περίπτωση και πρέπει να ευθυγραμμιστεί, αναφέρει και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Stoltenberg, η Τουρκία διαθέτει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της, αλλά η Ελλάδα δεν «μπορεί». Δηλαδή μία χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να παραβιάζει ελεύθερα τα εναέρια σύνορα μιας άλλης, χωρίς αυτή να επιτρέπεται να «αντιδράσει». 

Πρόκειται δηλαδή, για την γνωστή λογική του παραλόγου, η οποία οδήγησε και στην άνανδρη εισβολή στην Μεγαλόνησο το 1974, στην οποία ακόμη και σήμερα βρίσκονται τουρκικές δυνάμεις...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου