Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΕΧΟΥΝ να γλιτώσουν την ΟΡΓΗ του Πούτιν οι ισλαμιστές | ΤΩΡΑ εγκαταλείπουν μεγάλη πόλη στη Συρία




Τζάμπα μάγκες - Δείτε ΦΩΤΟ πως τρέχουν να γλιτώσουν.

ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ

-Οι ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ εγκαταλείπουν την πόλη Χομς της Συρίας με τις οικογένειές τους!
Σύροι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και μέλη της Αλ Κάιντα εκκένωσαν τη συνοικία Ουάερ της πόλης Χομς, που είχαν καταλάβει από το 2011, ύστερα από συμφωνία με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Ουάερ (ή Αλ Γάερ) ήταν η τελευταία συνοικία της πόλης Χομς που κρατούσαν οι εξεγερθέντες ισλαμιστές, η οποία βομβαρδίστηκε ανηλεώς απο τα ρωσικά μαχητικά τα τελευταία 24ωρα και να που τελικά έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.
Όπως έγινε γνωστό, λεωφορεία μετέφεραν τους άνδρες του FSA και τις οικογένειές τους από τη Χομς στην κατεχόμενη από την Αλ Κάιντα και τον FSA βορειοδυτική πόλη Ιντλίμπ κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά την αποχώρησή τους από τη Χομς.

Η συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, αφορά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Χομς, 300 ενόπλους και 400 μέλη των οικογενειών τους που εγκαταλείπουν το Ουάερ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως έχουν φύγει περίπου 750 άνθρωποι, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, του Μετώπου Αλ Νούσρα.

Τέσσερα λεωφορεία έφθασαν στην Ιντλίμπ τη νύχτα από ένα σύνολο περίπου 15 που έφυγαν από τη Χομς, με τα άλλα να είναι ακόμη καθ΄οδόν.

Διπλωμάτες λένε πως οι τοπικές εκεχειρίες μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε να επιτευχθεί σταδιακά η ειρήνευση στη Συρία, όπου περισσότεροι απο 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μια σύγκρουση που διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου