Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Η τεχνολογία μας μάρανε: Θες να εκτυπώσεις στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας; Δες τι θα... πάθεις!
Προσοχή αυτό το σαββατοκύριακο 28 και 29 Νοεμβρίου θα είναι εκτός λειτουργίας το TAXISNET και δεν θα μπορέσετε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Αυτό γιατί να γίνουν εργασίες συντήρησης! Κάποιοι θεώρησαν ότι είναι η κατάλληλη εποχή για ανάλογες εργασίες και έτσι για δυο μέρες το σύστημα θα είναι off.
Αν και οι περισσότεροι μάλλον θέλουν να αποφύγουν να ... πιουν το πικρό ποτήρι από τώρα καλό να είναι να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας.
Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, δεν χρειάζονται παρά μερικά “κλικ” στον υπολογιστή σας.
Για αρχή θα πρέπει να μπείτε στη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012-telhkykl.do του υπουργείου ώστε να ανοίξετε την ειδική εφαρμογή.
Στη συνέχεια δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τον ΑΦΜ σας και την πινακίδα του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας σας και να πατήσετε: “εκτύπωση”.
Όταν εμφανιστεί το “έντυπο τελών κυκλοφορίας” στο νέο “παράθυρο” πατήστε την επιλογή “εκτύπωση” στο νέο “παράθυρο”.
Τσουχτερές αυξήσεις για 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων
Ουσιαστικά σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν μετά τη δημοσίευση των νέων τελών κυκλοφορίας για το 2016 στην πλειοψηφίας του οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα πληρώσουν αυξημένο ποσό φέτος.
Ουσιαστικά είναι 1.195.794 οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα πληρώσουν αυξημένα τέλη ΓΙΑ ΤΟ 2016.
Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 είναι τα ίδια με πέρυσι για 2.184.841 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ενώ ένα ποσοστό μόλις 19,9% θα δει μικρές μειώσεις στα τέλη.
Για πρώτη φορά θα πληρώσουν τέλη οι ιδιοκτήτες 89.000 πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ενώ άλλοι 110.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας θα δουν τα τέλη να αυξάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου