Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Συμφωνία βόμβα στην ελληνική αγορά: Το μεγάλο deal του Βερόπουλου
Θετικά εξελίσσεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsletter Retail Today, η υπόθεση της συμφωνίας του Ομίλου Βερόπουλου με τη Metro AEBE (My Market-Μetro), καθώς οι τράπεζες φαί­νεται πως έχουν δώσει το «πράσινο φως».
Επίσης, οι προμηθευτές έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά και οι πληροφορίες θέλουν την αγορά να βλέπει θετικά τη συμφωνία, καθώς εκτίμηση της πλειο­νότητας των προμηθευτών είναι πως θα λειτουργήσει προς όφελος του συνόλου της κατηγορίας και θα τονωθεί ο ανταγωνισμός.
Όπως όλα δείχνουν, το μεγάλο deal, που πρόκειται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην ελληνική αγορά των σούπερ μάρκετ, βρίσκεται στην τελική του ευθεία. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που πρόκειται να ληφθεί και να ανακοινωθεί την επόμενη ε­βδομάδα. Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία αφορά αποκλειστικά τις εν Ελλάδι δραστηριότητες του Ομίλου Βερόπουλος και εάν ευοδωθεί, πρόκειται να προκύψει ένας νέος, πολύ σημαντι­κός παίκτης στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων με ετήσιο τζίρο που θα υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η Metro AEBE το 2014 παρουσίασε πωλήσεις που διαμορφώθηκαν στα 697,3 εκατ. ευρώ, ΕΒΙΤDA ύψους 29,12 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 17 εκατ. ευρώ. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως το δίκτυο καταστημάτων My Μarket αριθμεί σήμερα 64 καταστήματα λιανικής, ενώ τα Metro Cash & Carry αποτελούν την αλυσίδα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων χονδρικής στη χώρα, με 46 σημεία.
Αν ενσωματωθούν και τα 185 καταστήματα του Βερόπουλου, ο νέος παίκτης που θα προκύψει, θα έχει 295 σημεία σε όλη την Ελλάδα.
πηγη: businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου