Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη προσοχή με τα τέλη κυκλοφορίας: Δείτε τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες!
Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να τα πληρώσετε το αργότερο εως την 31η Δεκεμβρίου αλλιώς θα υπάρχει πρόστιμο που τα διπλασιάζει. Το αργότερο εως την Τετάρτη θα έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet.
Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι αύρο θα έχουν ανέβει στο Taxis τα νέα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το Euro2day.
Η τελευταία ημέα πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015 και όποιος χάσει την προθεσμία θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο και θα πληρώσει ακριβώς τα διπλά χρήματα.
Αποκαλύπτεται μάλιστα πως το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη σχέδιο συνεργασίας με την Αστυνομία για τον εντοπισμό ιδιοκτητών αυτοκινήτων με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας.
Οι νέες κατηγορίες στα τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης:
Α' ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000
Α' ταξινόμηση από το 2001 εως το 2005
Α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά
Διατηρείται ο διαχωρισμός για επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν στην Ελλάδα πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010
Στις τρεις πρώτες κατηγορίες τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τον κυβισμό και είναι ενιαία για αυτοκίνητα έως 1.357 κυβικά, ενώ τα αυτοκίνητα πρώτης κυκλοφορίας έως το 2000 πληρώνουν λιγότερα από τα νεότερα αυτοκίνητα.
Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη (0-100 γρ. διοξειδίου) περιορίζεται στα 90 γρ. διοξειδίου και στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων, επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.
Πηγή Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου