Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Η Γερμανία χτυπάει ανοιχτά την Τουρκία: "Έξω από το ΝΑΤΟ και ούτε να σκέφτεστε την είσοδο σας στην ΕΕ"!
«Ούτε να σκέφτεστε την ένταξή σας στην ΕΕ», λέει η Μπέατριξ φον Στορκ του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου Su-24 από τουρκικά F-16 που πυροδότησε την ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, η ένταση διευρύνεται.
Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) Μπέατριξ φον Στορκ καλεί το ΝΑΤΟ να επανεξετάσει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και ζητά από την Άγκυρα να σταματά να σκέφτεται την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αν οι πληροφορίες που έρχονται από υψηλά κλιμάκια στην Ουάσιγκτον ότι η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πάνω από τη Συρία ευσταθούν, τότε πρόκειται για προφανή επιθετική ενέργεια που προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Άγκυρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία», δήλωσε η φον Στορκ στην Freie Welt.
Η ευρωβουλευτής του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία
Η ευρωβουλευτής πρόσθεσε πως η Τουρκία «αντέδρασε υπερβολικά» ακόμα και αν το ρωσικό Su-24 είχε παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο τη στιγμή του περιστατικού.
«Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να ξανασκεφτεί αν μπορεί να έχει επαφή με την θερμοκέφαλη τουρκική κυβέρνηση στα εξωτερικά σύνορα», επισήμανε η Στορκ.
Καταλήγοντας, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής είπε: «Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν συζητείται. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάνει λάθος να προσπαθεί να χτίσει στενότερους δεσμούς με την Άγκυρα. Επιπλέον, πρέπει να απομακρύνουμε τους πυραύλους Patriot εκτός Τουρκίας το συντομότερο δυνατό».
πηγη: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου