Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ | Pητή ΔΙΑΤΑΓΗ Πούτιν: "Τον θέλω τώρα ΖΩΝΤΑΝΟ ή ΝΕΚΡΟ..."




Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει και να πιάσει τον Μοχάμεντ Εμουάζι (Mohammed Emwazi), γνωστό και ως Τζιχάντι Τζον, τον διάσημο Βρετανό μουσουλμάνο δήμιο-αποκεφαλιστή στο Ισλαμικό Κράτος. 

Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Express, η σύλληψη του 27χρονου αποκεφαλιστή «αποτελεί κύρια προτεραιότητα του αφεντικού του Κρεμλίνου». 

Και αυτό γιατί η ο Τζιχαντιστής Τζον στα χέρια του Πούτιν, ζωντανός ή νεκρός, θα ήταν ένα τεράστιο εργαλείο προπαγάνδας. 

Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον Εμουάζι, γράφει η Express, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος επίσης έχει ορκιστεί να πιάσει τον Εμουάζι ζωντανό ή νεκρό. 

Στη Συρία δρα η ομάδα ΜΥΘΟΣ των ρωσικών ειδικών δυνάμεων «Zaslon» με αποστολή τα «κεφάλια» των αρχηγών του ISIS.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη Συρία, υπήρχαν φήμες ότι η παρουσία τους ήταν σε πολλά και διαφορετικά σημεία, ότι συμμετείχαν σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις, αθέατοι από όλους, ότι τρυγυρνούσαν μέσα στα ερείπια ψάχνωντας για τους αρχηγούς των τζιχαντιστών, τελικά ήταν αλήθεια. Μαζί με τις δυνάμεις των Πεζοναυτών  της 810ης ταξιαρχίας από την Κριμαία, ήρθαν κάτω από άκρα μυστικότητα οι περιβόητες ρωσικές υπερ-ειδικές δυνάμεις  μύθος με το όνομα «Zaslon».

Η Express επικαλείται υψηλόβαθμη αμερικανική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Sun, σύμφωνα με την οποία, «επειδή οι Ρώσοι βρίσκονται στη Συρία ύστερα από επίσημη πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης, αυτό τους νομιμοποιεί να φέρνουν εις πέρας αποστολές ειδικές δυνάμεων στο έδαφος της χώρας, ή ακόμα και αποστολές δολοφονίας». 

«Υπάρχει φόβος ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν να κυνηγούν μεγάλους παίκτες, όπως ο Τζιχάντι Τζον ή ακόμα και τον ίδιο τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι». 


Εάν καταφέρουν και πιάσουν κάποιο από αυτά τα τζιχαντιστικά κεφάλια, εκτιμά η ίδια πηγή, θα έχουν νικήσει στην προπαγάνδα κατά κράτος. Ο Πούτιν θα καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ποτέ η Δύση. «Θα τινάξει στον αέρα το αμερικανικό πρεστίζ», σύμφωνα πάντα με την πηγή της εφημερίδας Sun...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου