Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Νέα μεγάλη αλλαγή στο Facebook, που θα... σώσει ζωές: Πλέον θα σε βοηθάει να...




Τον περασμένο Μάρτιο, το Facebook καθιέρωσε τα notifications των αναμνήσεων, τα οποία όμως δεν έγιναν αποδεκτά από τους περισσότερους χρήστες με τη θέρμη που υπολόγιζαν οι διαχειριστές του συγκεκριμένου social media. Αυτός είναι και ο λόγος που πάρθηκε η απόφαση για σημαντικές τροποποιήσεις τις επόμενες ημέρες.
Από τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, στο news feed κάθε χρήστη στο Facebook, άρχισε να εμφανίζεται μια ειδοποίηση για γεγονότα που είχε μοιραστεί στο παρελθόν. Το λογισμικό του Facebook, τα εμφάνιζε ανάλογα με τον αριθμό των Likes ή των σχολίων που είχαν συγκεντρώσει ενώ εκτός από τις φωτογραφίες, εμφανιζόταν και αρκετά συχνά, η ημερομηνία που κάποιος χρήστης είχε γίνει «φίλος» με έναν άλλο.
Ωστόσο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, άρχισαν τα πρώτα παράπονα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που καθημερινά έβλεπαν ξαφνικά στον «τοίχο» τους, πρόσωπα που ενδεχομένως είχαν φύγει από τη ζωή ή κάποιες πρώην σχέσεις, τις οποίες για οποιοδήποτε λόγο δεν ήθελαν να ξαναθυμηθούν.
Οπως ανακοινώθηκε λοιπόν από εκπρόσωπο του Facebook, θα δοθεί άμεσα η δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της επιλογής των ειδοποιήσεων, δίνοντας στον κάθε χρήστη την ευκαιρία να «κοντρολάρει» κατά κάποιο τρόπο, τις αναμνήσεις που του επαναφέρει το Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου