Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ρόδος: Άνοιξε τον λογαριασμό του νερού και έπαθε πλάκα με αυτό που είδε! (PHOTO)
Συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που αφορούν την περίοδο 2012-2014! Σε αυτόν που βλέπουμε στη φωτογραφία, ξεπερνάει τα 80.000 ευρώ για διάστημα μόλις ενάμιση έτους.
Πρόκειται για μια ακόμη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα της Λάρδου, η οποία είναι άγνωστο αν ο ετήσιος τζίρος της μπορεί να «σηκώσει» ένα τόσο μεγάλο κόστος.
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.grΥπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑΡ με βάση την κατανάλωση του νερού, χρεώνει σε ποσοστό 80% τέλη για έργα και σε ποσοστό 20% τέλη υπονόμων. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση η αξία του νερού είναι της τάξεως των 35.364 ευρώ,

Επιπλέον στην παραπάνω περίπτωση χρεώνονται και τέλη υπονόμων ύψους 7072 ευρώ. Οι δύο παραπάνω χρεώσεις είναι αυτές που έχουν εξοργίσει όμως και αρκετούς από τους κατοίκους της περιοχής, αφενός λόγω της έλλειψης υποδομών και πόρων για την ολοκλήρωση για παράδειγμα του βιολογικού εντός του οικισμού της Λάρδου, ενώ σε ό,τι αφορά τα τέλη υπονόμων είναι γνωστό ότι στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν βόθροι, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πληρώνουν επιπλέον χρήματα σε ιδιώτες για το άδειασμά τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΡ βρέθηκαν στην παραπάνω ξενοδοχειακή μονάδα για επανακαταμέτρηση έπειτα από αίτημα του ιδιοκτήτη.

Εκεί διαπίστωσαν ότι ενώ στον λογαριασμό αναγραφόταν πενταψήφιος αριθμός κυβικών που είχαν καταναλωθεί, στο ρολόι της ΔΕΥΑΡ ήταν καταγεγραμμένος εξαψήφιος αριθμός, πράγμα αφύσικο για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνεπώς προκύπτουν ερωτήματα για την αξιοπιστία ρολογιών που καταγράφουν την κατανάλωση νερού, ενώ για τον λόγο αυτό διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη ότι θα παρακολουθούν και τους επόμενους μήνες την υπόθεση και τι καταγράφει το ρολόι, για να διαπιστώσουν που οφείλεται αυτή η «ανορθογραφία».

Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου