Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΟPΙΣΤΙΚΟ | ΑΥΤΟΣ θα είναι ΑΥΡΙΟ πρωθυπουργός της Ελλάδας !!
Ο σκληρός «υπερ-πρωθυπουργός» που έρχεται στην Ελλάδα.
Με... δάφνες από τη Μανίλα έρχεται στην Ελλάδα, αμέσως μετά τις εκλογές, ο άνθρωπος των Ευρωπαίων που θα συντονίσει την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου και θα παρακολουθεί διαρκώς την ελληνική κυβέρνηση για να μην αποκλίνει.

Οι Έλληνες ψηφίζουν και αποφασίζουν για πρωθυπουργό ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όμως οι Ευρωπαίοι φρόντισαν ήδη για τον δικό τους άνθρωπο, για τον άνθρωπο που με αυξημένες αρμοδιότητες θα αναλάβει να προωθεί μεταρρυθμίσεις, να καθοδηγεί την ελληνική κυβέρνηση και βέβαια να τις επιβλέπει.

Πρόκειται για τον Μάαρτεν Φερβέι (Maarten Verwey), ο οποίος αναλαμβάνει έναν εξαιρετικά αναβαθμισμένο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε ο προκάτοχός του, ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς ο λόγος του θα μετράει όσο και του κουαρτέτου (της τρόικας), ενώ η ομάδα του θα αποτελεί το άγρυπνο μάτι των Βρυξελλών πάνω στην Ελλάδα. Άλλωστε την εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, την ξέρει καλά από την Κύπρο...
Η νέα task force, της οποία ηγείται, έχει αλλάξει όνομα και λέγεται Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Δημιουργήθηκε από την Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα κράτη-μέλη, κατόπιν αιτήματος (Η Ελλάδα δεσμεύτηκε ήδη με το μνημόνιο), προκειμένου να προσφέρει πρακτική υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να συμβάλλει στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο Μάαρτεν Φερβέι, μπορεί να είναι άγνωστος για τους περισσότερους Έλληνες, δεν είναι όμως για όσους διαπραγματεύτηκαν στις Βρυξέλλες, αφού κατά τη σύνταξη του μνημονίου έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού συμβουλεύει τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ειδικά στις κρίσεις με την Ελλάδα.

Ο τεχνοκράτης των Βρυξελλών χαρακτηρίζεται ως ψυχρός και σκληρός οικονομολόγος, κάτι που γνωρίζουν καλά οι Κύπριοι αφού είχε άμεση εμπλοκή στο μνημόνιο της χώρας και το πλάνο διάσωσής της.

Μάλιστα ο Ολλανδός αν και φτιάχνει βαλίτσες για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα από Δευτέρα φρόντισε να περάσει μια βόλτα από τα υπουργεία και να δώσει εντολές προετοιμασίας της βροχής νομοσχεδίων για τα προαπαιτούμενα που πρέπει να περάσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου