Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΟΣ συναγερμός στις υγειονομικές αρχές !! ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουμε κρούσμα...




Μεγάλοι φόβοι απο τον ιατρικό σύλλογο.
Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε στην Κρήτη.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες της Κρήτης καθώς σε περιοχές του Ηρακλείου οι επιστήμονες συνέλεξαν δείγματα κουνουπιών τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως αποκάλυψε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ,η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών ξεκίνησε όταν εμφανίστηκαν ύποπτα κρούσματα, με συμπτώματα λοίμωξης, ήπιας μορφής , σε κατοίκους των περιοχών όπου υπήρχε μεγάλος πληθυσμός κουνουπιών ,γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με επείγον έγγραφό του πριν από λίγες ημέρες προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Ηρακλείου, τις καλεί να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση του κοινού και να δώσουν οδηγίες προφύλαξης από τα κουνούπια ,υπό το φόβο μετάδοσης του ιού.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εμφάνιση της νόσου στο νησί μας, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί και θανατηφόρος, ειδικά σε ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, σε άλλες περιοχές της χώρας.
Την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει, εάν εγκαίρως είχαν ληφθεί μέτρα καταπολέμησης των κουνουπιών την καλοκαιρινή περίοδο και εάν οι ψεκασμοί αυτοί επαρκούσαν για την αποτελεσματική εξόντωσή τους πριν απλωθούν οι μολυσματικές ασθένειες που μετέφεραν ,ενώ πρέπει να αναζητηθούν και ευθύνες εάν υπήρξε ολιγωρία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παρατηρηθεί και έξαρση στη σταφυλοκοκκική νόσο ιδιαίτερα στα παιδιά εξαιτίας τσιμπημάτων κουνουπιών και αυξημένη προσέλευση στις παιδιατρικές κλινικές Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ.

Οι ειδικοί συνιστούν MEΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και να τηρούμε τα μέτρα για την προστασία μας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών ώστε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο να παρουσιάσουμε τα συμπτώματα. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που είναι κυρίως οι χρονίως πάσχοντες συνιστούν έντονη προφύλαξη...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου