Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ | ΤΩΡΑ ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα! Εκεί που οι σεισμολόγοι περιμένουν σεισμό μέχρι και 9 ρίχτερ
- Σε μεγάλη απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής.
- Ο Εγκέλαδος δεν έχει ησυχάσει ΚΑΘΟΛΟΥ το τελευταίο καιρό.
Ο νέος αυτός σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις στα 10 χλμ, γεγονός που έκανε την δόνηση έντονα αισθητή, προκαλώντας και πάλι πανικό και μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 4,9 Ρίχτερ και έγινε ιδιαίτερα αισθητός λόγω του μικρού εστιακού βάθους που υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή στην Κάρπαθο λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ, προκαλώντας αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή και στην Κρήτη.
Επίσης σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ ταρακούνησε και τα Δωδεκάνησα και στις 24 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Νισύρου. H σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:58 στην Κω έγινε αισθητή και στο Ηράκλειο αλλά και στην ανατολική Κρήτη.

Η δόνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής εκτίμησης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (αυτόματη λύση), ήταν εντάσεως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και προερχόταν από απόσταση 52,2 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κω και 29 χιλιόμετρα δυτικά της Νισύρου, ενώ το εστιακό του βάθος φθάνει τα 129 χιλιόμετρα.

Όλα δείχνουν ότι η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρή σεισμική έξαρση.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» με τίτλο: «Des Seismes Sans Precedent Historique Sont Possibles En Europe» («Σεισμοί χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι πιθανοί στην Ευρώπη») παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος SHARE (Seismic Hazard Harmonization in Europe) που θα βιώσουν τις καταστροφικές συνέπειες φονικών σεισμών της τάξης των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ξεχωρίζει η ίδια περιοχή που έδωσε αυτούς τους σεισμούς, ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζονται παρόμοιοι χάρτες με τόση λεπτομερή καταγραφή των σεισμογενών περιοχών για την Ευρώπη!

Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος SHARE, το οποίο κόστισε 4,1 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψε τα ιστορικά δεδομένα των σεισμών των τελευταίων τριάντα ετών....
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου