Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

ΤΩPΑ παρέμβαση των ΗΠΑ !!! " ΣΒΗΣΤΕ το χρέος της Ελλάδας πριν να είναι αργά..."

Είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Λευκός Οίκος μέσω του εκπροσώπου του, Τζος Έρνεστ.

Όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αν όντως η Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντική απειλή για την αμερικανική οικονομία όπως είπε ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:

"Αυτό που είπε ο πρόεδρος είναι ότι η παρούσα απειλή από την Ελλάδα δεν συνιστά άμεση απειλή για την αμερικανική οικονομία. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει μεγάλη απευθείας έκθεση της αμερικανικής οικονομίας στην ελληνική. Κι αυτό ίσχυε και το 2010-2011 κι εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα. Κι έχουμε εδώ και καιρό αναφέρει ότι η ανησυχία μας είναι ότι πιθανή αποτυχία των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαίους πιστωτές της θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για την ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Και προφανώς υπάρχει μεγάλη έκθεση από την ευρωπαϊκή οικονομία στην αμερικανική. Προφανώς υπάρχει μία σημαντική εμπορική σχέση και έχουμε ήδη δει κάποια άλλα στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομική αδυναμία της Ευρώπης είχε αντίκτυπο στις εμπορικές σχέσεις μας με έναν τρόπο που δεν ήταν θετικός για την οικονομία των ΗΠΑ".

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι γι αυτό οι ΗΠΑ έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι είναι προς το συμφέρον όλων η Ελλάδα να επαναλάβει μια πορεία οικονομικής ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να διαγραφεί μέρος του χρέους της, πριν να είναι αργά για την Ευρώπη.

"Και αυτό πρόκειται να απαιτήσει κάποιες επιπλέον διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να αναγνωρίσουν το αμοιβαίο συμφέρον που έχουν στην ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση της κατάστασης", πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε αν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ, ανησυχεί ο πρόεδρος για τις γεωπολιτικές συνέπειες--ειδικά, αν η Ρωσία επιδιώξει μεγαλύτερη επιρροή επί της Ελλάδας και πιθανώς επί της περιοχής των Βαλκανίων απάντησε: 


«Τόσο οι ηγέτες της Ελλάδας, όσο και οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης έχουν όλοι δείξει την ισχυρή προτίμηση τους η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της νομισματικής ένωσης».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία της κοινής γνώμης που δείχνουν επίσης ότι οι Έλληνες συμμερίζονται αυτήν την άποψη πάρα πολύ».

Και συνέχισε: «Όσον αφορά τη σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία, προφανώς η Ελλάδα είναι ελεύθερη να ακολουθήσει το είδος των διεθνών σχέσεων που πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας. Αλλά νομίζω ότι, όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, μιλάμε για δύο χώρες και τους ηγέτες τους που ηγούνται χωρών με όχι πολύ ισχυρές οικονομίες. Γι ‘αυτό και, προφανώς, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να παραμείνει η Ελλάδα μέρος της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Το πιο σημαντικό, είναι ότι οι έλληνες ηγέτες, ο ελληνικός λαός και άλλοι ηγέτες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης».

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο Έρνεστ απάντησε ότι "το δημοψήφισμα είναι τελικά μια απόφαση που θα πάρουν οι ηγέτες και οι πολίτες της Ελλάδας όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη. Αλλά και πάλι, έχουμε ήδη κάνει αρκετά σαφές αυτό που νομίζουμε: ότι το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι αυτό που ελπίζουμε ότι θα είναι"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου